torsdag 4 december 2008

Den mest lockande recensionen i år?

Det tycker jag Stina Zethraeus rader om Stora musboken i DN 1 december är. Stefan Castas och illustratören Staffan Ullströms bok om de små gnagarna verkar helt hänförande. Smaka till exempel på den här raden; Casta berättar levande och Ullströms makalöst noggranna illu­strationer har en lyster i ljus- och färgsättning som gör att man instinktivt vill pekfingerklappa bilderna.
Kanske har jag undermedvetet funderat över den mus som sprang helt obesvärat runt fötterna på alla snabbgående stressande människor vid Medborgarplatsen för någon vecka sedan. Den verkade inte ha haft försvaren igång alls. Näst intill helt orädd satt den mitt på gången och mumsade och nosade. Kanske var det den musens förtjänst att jag nu läste om Stora Musboken. Och det ångrar jag inte. En fin julklapp till en naturvän kan det bli.
Illustration: Staffan Ullström

2 kommentarer:

Bodil Alvarsdotter sa...

Annika, jag är ledsen, men det var en råtta! En äkta kloakråtta! Men det är fint av dig att anlägga ett romantiskt perspektiv på råttmötet:-)

Annika Hultén sa...

OK då ;) Och jag som har gått och trott att det var en vilsen skogsmus. Ja där ser man! http://www9.vgregion.se/vastarvet/gnm/rats/rats/m_skogsmus.htm